On the contrary

Överklassafarin har fått höger att rasa. Det är kul. Särskilt kul blir det när man inser inkonsekvensen i deras resonemang.

 

Högern har främst två invändningar mot bussresan till Saltis.

 

De hävdar att aktionen är ojuste. Varför ska de som bor i fina hus skämmas för? Alla har jobbat ihop sina pengar och man har all rätt i världen att spendera sin lön. Andra har precis samma möjligheter att skaffa villa på solsidan, bara de lägger manken till. Kavla upp ärmarna istället för att vara missunnsamma!

 

Invändning nummer två är att aktionen splittrar befolkningen. Människor förlorar anledningen att respektera varandra och de är inte längre en del av samma gemenskap. Samhörigheten är bortblåst och medborgarna kollar snett på varandra. Allt handlar om sig själv, ingenting om de andra.

 

Var för sig är dessa invändningar förståeliga. Åtminstone hyfsat. Men lägger man ihop dessa tillsammans blir det bara motsägande. Första invändningen driver tesen att allt handlar om enskilda människor och att din situation bestäms utav dig själv. Andra invändningen däremot, utgår från hur viktigt det är att känna samhörighet och att inte bara tänka på sin egen vinning.

 

Om invändning 1 är sann, då har invändning 2 redan inträffat. Tänk lite på det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0